top of page

ילדים, נוער ותזונה

״אכלת מספיק״ ״זה יותר מדי״ ״תראי/ה את הצלחת שלך״

כהורים לילדים ״מלאים״, ילדים עם משקל מעל הממוצע, אנחנו כלכך חרדים לבריאותם, למיקומם בחברה, לביטחון העצמי שלהם, לדימוי שלהם בעיניי עצמם ולכן אנחנו מנסים לעזור להם לשמור על המשקל. אבל הערות ומשפטים כמו אלו ודומים להם ברוב המקרים עושים יותר נזק מתועלת.

לאחרונה אני מקבלת הרבה פניות מהורים שרוצים לעזור לילדיהם לרדת במשקל.

ילדים ונוער נמצאים בשלב רגיש ופגיע מאוד ועלולים לפתח הפרעות אכילה מאוד בקלות. פעמים רבות הילד/ה כלל לא מרגיש רע עם עצמו על אף המשקל העודף שלו וזה רק אנחנו ההורים עם החרדות והפחדים שלנו, שאמנם מתוך כוונה טובה, אבל גורמים לו להרגיש שהוא לא תקין.

נכון, אנחנו יודעים שהשמנה היא בהחלט גורם סיכון בריאותי. אז מה עושים??

זה כל כך מורכב ועמוק, אבל בתור התחלה -

* במקום להעיר לו על כמות האוכל בצלחת, עורכים שולחן עם צלחות יותר קטנות. * במקום להעיר לו על המנות השניה והשלישית שהוא מעמיס, מגישים אוכל בצלחת, ואת הסירים משאירים על הכיריים. * במקום להעיר על בחירה של האוכל המטוגן והמשמין, מאפשרים מבחר רק ממנות שכולן בריאות. * במקום להעיר על שתיה משמינה, לא מכניסים לבית שתיה מתוקה. * במקום לאכול שוקולד בהחבא בלי שהוא יראה, אוכלים ביחד איתו פרי. * במקום להעיר לו בביקורת שהוא בטטת מסך, מציעים לו לבוא להליכה או רכיבה על אופניים.

מעודדים לפעילות גופנית, לעליה במדרגות, לתחביב פעיל ולפעילות/משחק בתנועה. והכי חשוב- יוצאים להם מהצלחת!! כי במקרה הטוב הנזק יהיה הפיך, אבל במקרה הפחות...

שינוי לא קורה בכפייה, רק מבחירה.


*** בתמונה- עוגת שמרים (הכי טעימה שיש) שאני אופה לבני הבית בכל שבת. הכל ענין של איזון


Comments


bottom of page